DE 32e EDITIE VAN DE AMC LOOP

Zondag 31 mei 2015

‘’ Beste AMC Loop ooit!’’

De 31e editie van de AMC Loop zit er op. Ruim 1000 deelnemers genoten van fantastisch voorjaarsweer, de inmiddels spreekwoordelijk mooie routes en de unieke AMC Loop sfeer bij start/finish. De blije gezichten van de deelnemers, de aanwezigheid van een sfeervol publieksterras met DJ en de vele complimenten voor de organisatie maakten het voor dokter Kristien Tytgat, voorzitter van het AMC Loop bestuur, ‘’de beste editie ooit.’’

Naast de deelnemers aan de Kinderloop, 5 km, 10 km en 15 km beleefden meer dan 100 medewerkers en vrijwilligers en talrijk opgekomen publiek een fantastische sportdag in Amsterdam Zuidoost. De AMC Loop maakte zijn naam als een van de 30 mooiste hardlooproutes van Nederland wederom meer dan waar.

Kinderloop

Primeur voor de 1,25 lange Kinderloop: passage DOOR het AMC! Na een flitsende enthousiaste warming up door het AMC sportcentrum werden de kinderen ‘’weggeschoten’’ door Marcel Levi, befaamd internist en voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC.

Anouk Leguit (Almere) en Martijn Pos (Weesp) kwamen als eerste het AMC weer uitstormen en ontvingen uit handen van Dokter Tytgat de beker, de bloemen en het Zuidoost-Partners running shirt. Alle deelnemers ontvingen natuurlijk de speciaal ontworpen AMC Loop medaille.

5 kilometer

De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Eline De Vries in 21.23. Bij de mannen was Michiel Hulleman het eerste terug op de Meibergdreef en was tevens de snelste AMC-er in 16.41. Snelste AMC-ster was Renee Mulder in 26.36.

In de bedrijvenloop verdedigde bouwbedrijf MedicomZes met succes de titel van vorig jaar. Tweede werd het team van GOED en de derde plaats was eveneens voor een team van MedicomZes. De 5 kilometer was officieel 5,2 km lang.

10 kilometer

AMC-ster Deborah Schouten leverde een grandioze prestatie op de 10 kilometer. De triatlete  won met ruime voorsprong in 40.50 de 10 kilometer en meteen de prestigieuze titel Snelste AMC-ster. Frank van der Sluis was in 36.22 de snelste man. Beste AMC-er werd Jan van den Bossche (3e over-all) in 37.12.

Het team van ACTA (met 8 teams aan de start!)  prolongeerde de titel in de 10 kilometer bedrijvenloop. Tweede hierin werd een van de zes teams van AHOLD. Op de derde plaats eindige het team van AMC huisartsgeneeskunde.

15 kilometer

De sprookjesachtige route langs het Gein en de Gaasperplas vormde het decor voor de langste afstand van de AMC Loop. Dick Beers won bij de mannen in 1.02.49. snelste AMC er was Hein Stroomberg. Bij de vrouwen was het Marie Kuijt, debutante en onder de indruk van de AMC Loop, die in 1.14.40 als eerste retour kwam. Linda Cohen was de snelste AMC-ster in 1.18.47. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb