Stadionloop

Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF

Beleef je eigen Olympische droom!

5/11/14 Inschrijving gesloten, deelnemers geïnformeerd

De inschrijving is gesloten en ruim 2300 mensen hebben zich ingeschreven om zondag de 1, 5 of 10km vanaf het Olympisch Stadion te lopen. Op zaterdag en zondag kunnen enkel kinderen en houders van een atletiekunie-wedstrijdlicentie zich nog inschrijven.

De deelnemers zijn ook allen geïnformeerd door middel van een e-mail. De brief voor invididuele deelnemers staat hier, die voor bedrijvenlopers hier, de deelnemers aan de onderwijsloop worden apart geïnformeerd. De informatie hierin staat ook verspreid elders op deze website. Let erop dat het afhalen van de startnummers niet in sporthallen Zuid is zoals voorgaande jaren en ook eerder gecommuniceerd, maar in een grote tent/paviljoen in het Olympisch Stadion.

26/10/14 Persbericht: Olympisch Stadionloop groter én compacter

De Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF start al jaren op de mooiste locatie van het land: het Olympisch Stadion. Voor de aankomende editie op zondag 9 november 2014 wordt dit extra speciaal, want alle faciliteiten zullen in het Stadion zijn.  De extra gezelligheid die dit met zich mee brengt wordt gewaardeerd: de loopt stevent opnieuw af op meer deelnemers dan vorig jaar. Wil je ook mee doen? Inschrijven kan nog tot en met 2 november via www.olympischstadionloop.nl.

Voorgaande jaren was het afhalen van startnummers in de sporthallen Zuid en het bewaren van tassen aan de buitenzijde van het Olympisch Stadion. Dit jaar zijn beide in het Stadion, wat gaat zorgen voor een nog betere sfeer. Ook betere muziek zal hiervoor zorgen. In het Stadion is ook de mogelijkheid om je verdiende medaille te laten graveren met de door jou gelopen tijd. De VIP-ruimte voor bedrijven of deelnemers die 25 euro of meer doneren aan UNICEF zal nog steeds in de sporthallen Zuid zijn. 

Dit alles trekt dus steeds meer deelnemers: verspreid over drie afstanden worden 2000 lopers verwacht. De afstanden zijn de 1km kind- en ouderloop, de 5 en 10km. De 10km is de hoofdafstand van deze loop, waar dan ook de wedstrijd in is en bovendien ruim 40 bedrijventeams aan mee zullen doen. Speciaal onderdeel van de Olympisch Stadionloop is de onderwijsloop: hierin lopen teams van onderwijsinstellingen tegen elkaar over 5 of 10km.

De Olympisch Stadionloop is tevens de afsluiting van Rondje Mokum, een loopcircuit van 7 lopen verspreid door Amsterdam. Iedereen die minstens vier van deze lopen gedaan heeft krijgt op het einde een mooie herinnering. Ook zijn er leeftijdscategorieën prijzen te verdienen in tien categorieën, in velen daarvan is het nog razendspannend en zal de Olympisch Stadionloop de beslissing brengen. Het Rondje Mokum wordt georganiseerd door de vijf Amsterdamse atletiekverenigingen, AAC, ATOS, AV23, Feniks en Phanos, en mogelijk gemaakt door Run2Day en Asics.

UNICEF heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. UNICEF vindt dit de mooiste opdracht die je kunt krijgen. Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. 

Phanos is de grootste atletiekvereniging van Amsterdam en nog steeds groeiend.  In haar thuislocatie, het prachtige Olympisch Stadion, biedt Phanos trainingen op elk niveau: van beginner tot gevorde. Ook organiseert Phanos gedurende het jaar diverse hardloopcursussen en hardloopevenementen. Phanos heeft daarnaast een sterk groeiende jeugdafdeling.

15/10/14 Startnummer-uitgifte in Olympisch Stadion!

Het is een tijd stil geweest, maar dat betekent niet dat er niet hard gewerkt is. Veel voorbereidingen worden verricht, zoals voor het waterpunt op 5km. Ook zijn we druk in overleg met de gemeente over de exacte vergunning. We hebben echter ook groot nieuws: het afhalen van de startnummers en de tassen-afgifte zijn dit jaar ook gewoon in het Olympisch Stadion. Er zal een grote tent zijn binnen de atletiekbaan, waar de startnummer-uitgifte is. De tassenafgifte en extra toiletten zullen op de eretribune zijn, er zullen kleedkamers bij Phanos en boven de huidige Olympic Experience zijn. We hopen (mede) hiermee de sfeer in het Olympisch Stadion nog verder te verhogen! In de e-mail die veel deelnemers hebben ontvangen stond nog de oude situatie uitgelegd, excuses voor het ongemak.

De VIP-ruimte en daarmee de startnummer-uitgifte voor bedrijventeams blijft in de sporthallen Zuid. 

Ondertussen stromen ook de aanmeldingen binnen: reeds 825 individuele lopers en 39 bedrijventeams hebben zich ingeschreven, beide meer dan vorig jaar rond deze tijd. Ook bij de onderwijsloop heeft een nieuwe school zijn komst toegezegd.

2/7/14 Persbericht: Olympisch Stadionloop wil groei doorzetten

De Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF beleeft op 9 november 2014 zijn 38e editie. De inschrijving is inmiddels geopend via www.olympischstadionnloop.nl. Na de succesvolle editie van 2013, waarin de loop voortijdig was uitverkocht, zet de organisatie fors in. Afgelopen jaar groeide de loop van 1400 naar 2000 deelnemers, dit jaar zijn er 1000 startbewijzen meer beschikbaar. Daarnaast zal de onderwijsloop in 2014 zijn tweede editie beleven. In dit onderdeel lopen teams van verschillende onderwijsinstellingen tegen elkaar. Zowel middelbare scholen, MBO-scholen als hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen met één of meer teams bestaande uit zeven scholieren, studenten en, of docenten.

Phanos organiseert dit jaar bovendien in aanloop naar de Olympisch Stadionloop een zes-weekse hardloopcursus. Deze cursus zal eind september beginnen, met elke zaterdagochtend een training van een gediplomeerde trainer. Inschrijven hiervoor kan via het individuele inschrijfformulier of via verenigingsmanager@phanos.org. Andere extra’s die bij inschrijving besteld kunnen worden zijn een uniek T-shirt en het alten graveren van je eindtijd op jouw medaille.

De Olympisch Stadionloop wordt georganiseerd door atletiekvereniging Phanos en UNICEF Amsterdam. Voor iedere deelnemer wordt een bedrag aan UNICEF gedoneerd. Ook dit jaar zijn er drie afstanden waarop kan worden ingeschreven: 10km, 5km en 1km kinderloop. De 10km loop is niet alleen een prestatieloop, maar ook een wedstrijd met regionale toplopers en een grote bedrijvenloop. Steeds meer bedrijven vinden in de Olympisch Stadionloop een goed georganiseerde en gezellige loop, waarbij inschrijven bovendien een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld voor de Dam-tot-Damloop. Lopers van de bedrijvenloop en iedere individuele deelnemer die 25 euro of meer doneert aan UNICEF krijgt bovendien toegang tot de VIP-ruimte, waar net als vorig jaar een uitstekende lunch zal worden verzorgd.

De Olympisch Stadionloop is de afsluitende loop van het Rondje Mokum, een circuit van dit jaar zeven wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Asics en Run2Day. Zie www.rondjemokum.nl voor verdere informatie.

11/5/14 inschrijving geopend

Na de bedrijven- en onderwijs-inschrijving is vandaag ook de inviduele inschrijving geopend. Phanos organiseert dit jaar bovendien een zes-weekse hardloopcursus naar de Olympisch Stadionloop toe. Deze begint eind september, met elke zaterdagochtend trainingen door een gediplomeerde trainer. Inschrijven hiervoor kan via het individuele inschrijfformulier of via verenigingsmanager@phanos.org. Zie www.phanos.org/loopcursus voor meer informatie en andere cursussen van Phanos. Op het inschrijfformulier kan voor een blijvende herinnering je tevens een speciaal functionele T-shirt bestellen. Alle deelnemers zullen zoals ieder jaar een prachtige medaille krijgen, je kan aangeven dat je deze ter pleke wil laten graveren met de gelopen eindtijd.

 

1/5/14 editie 2014

Het is nog even weg, maar de organistatie voor de Olympisch Stadionloop 2014 draait al op volle toeren. Het programma zal gelijk zijn aan dit jaar. Dit betekent weer invididueel een 1km kinder- en ouder-loop, een 5 of 10km. Voor bedrijven is er de 10km bedrijvenloop met VIP-programma. Komend jaar zullen we nadrukkelijk inzetten op de 5 of 10km onderwijsloop. De inschrijving voor de bedrijven- en onderwijsloop is reeds geopend. In dit onderdeel lopen teams van onderwijsinstellingen tegen elkaar. Zowel middelbare scholen, MBO-scholen als hogescholen en universiteiten kunnen een of meer team van zeven scholieren, studenten en docenten. Die voor de individuele lopers opent binnenkort. 

 

De Olympisch Stadionloop wordt opnieuw georganiseerd door UNICEF en Phanos. De loop en het Rondje Mokum worden ook in 2014 mede mogelijk gemaakt door Run2Day en Asics.

inschrijven individueelinschrijven bedrijventeams

De atletiekvereniging in het Olympisch Stadion, met hardloopgroepen op elk niveau.

Help mee kindersterfte terug te dringen.

Elk jaar organiseert Phanos in samenwerking met UNICEF de Olympisch Stadionloop. Dit jaarlijks terugkerend hardloopevenement bestaat uit drie afstanden: 10 km, 5km en 1km. De eerste twee afstanden zijn voor recreantene en teams van onderwijsinstellingen. De 10km heeft daarnaast ook een wedstrijd en bedrijvenloop. De 1km-afstand, de ouder- en kinderloop, is speciaal voor kinderen onder de 13 jaar, eventueel vergezeld door hun ouders.

                   De OSL vind plaats op 9 november 2014.

De inschrijving is gesloten. Er is alleen nog mogelijkheid om deel te nemen voor houders van een wedstrijdlicentie of deelnemers aan de 1km kinderloop. Er kon maandenlang ingeschreven worden, nu nog e-mailen heeft geen zin. Binnenkort ontvangen alle ingeschreven deelnemers een e-mail met praktische informatie.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb